Friday, January 8, 2010

Kejayaan dan pencapaian PPM Daerah PutrajayaBerikut adalah kejayaan dan pencapaian yang telah dicapai oleh PPM Daerah Putrajaya pada tahun 2009
A. Merupakan PPM daerah yang telah menghantar petugas yang paling ramai (6 daripada 15 orang) sebagai Pegawai Perhubungan Antarabangsa untuk 23rd APR Conference yang berlangsung di Hotel Hilton pada 27 Okt - 2 Nov 2009 iaitu:
1. Puan Rohani binti Haji Ahmad - ADC Program [SK Putrajaya Presint 11(2)]
2. En. Mohd Hizam bin Che Abdul Rahim - Penolong Pemimpin, SK. Putrajaya Presint 11 (2)v- wakil komuniti
3. Encik Mohd Hafizal bin Azizudin - Penolong Pemimpin SK. Putrajaya Presint 11 (2) - wakil komuniti
4. Puan Bany Anis- Penolong Pemimpin SK Putrajaya Presint 14 (1)
5. Puan Liza anak Man - Penolong Pemimpin SK Putrajaya Presint 14 (1)
6. Encik Herman bin Nurdin - Pengakap Kelana, Agensi Dadah Kebangsaan IOI Resort, Putrajaya
B. Puan Rohani binti Haji Ahmad (ADC Program) telah mewakili PPM Daerah Putrajaya ke Bengkel Pengurusan Malapetaka di Cibubur, Jakarta pada 15 - 20 November 2009.
C. Puan Rohani binti Haji Ahmad (ADC Program) dipilih mewakili PPM Negeri Selangor dalam Bengkel Pengurusan Risiko Peringkat Kebangsaan di BP House pada 17 – 19 Julai 2009
D. Puan Rohani binti Haji Ahmad telah dianugerahkan dengan Fellows of the Rover Order of St. George daripada Boy Scout of Philippines (Malangnya tak dapat hadir ke majlis Knighting Ceremony yang diadakan pada 28 - 29 Dis kerana perlu berada di sekolah ) Sila layari http://roversintl.ning.com/forum/topics/rover-order-of-st-george-1?xg_source=activity untuk mengetahui senarai penerima.
E. Puan Rohani binti Haji Ahmad telah dipilih sebagai host dari Malaysia di bawah program Under the Spotlight. Sila layari website ini http://scouting4peace.ning.com/forum/topics/our-new-guest-under-the-spot untuk membaca E-Temubual.


No comments:

Post a Comment